Hoe werkt een pakketbrievenbus? We leggen het volledig uit!

Header Image
Fenix Front werking pakketbrievenbus
Header text

Mis je heel vaak pakketjes en ben je het beu om telkens naar het postkantoor te moeten rijden om je pakjes op te halen? Kijk je al even naar een pakketbrievenbus voor jouw woning of gebouw, maar weet je eigenlijk niet zo goed hoe het werkt? We leggen voor jou volledig uit hoe je pakketjes kan ontvangen met een pakketbrievenbus van eSafe en wat de voordelen zijn van zo'n brievenbus.

Pakketbrievenbus: de ideale lever- en ophaalmethode

Online aankopen, thuislevering van bestellingen, pakjes retourneren: het zijn allemaal zaken die we niet meer uit het dagelijks leven kunnen wegdenken. Voor veel klanten is het echter niet mogelijk om overdag de bestelling in ontvangst te nemen. Een pakketbrievenbus of –box biedt een ideale oplossing: een veilige manier om dag en nacht pakjes te ontvangen. 

Thuislevering was nog nooit zo eenvoudig! 

Bovendien hoeft de bezorger geen overbodige ritten naar het postkantoor te maken én moet je als klant het pakket niet meer zelf afhalen. De pakketbrievenbus biedt dus een veilige, afgesloten en discrete plaats voor iedere levering.

We zetten de voordelen even op een rijtje:

  • Je moet nooit meer thuis zijn voor de levering van je pakje
  • Pakjes retourneren of verzenden is nooit zo gemakkelijk geweest
  • Je pakje wacht op jou in een veilige omgeving
  • Stijlvol design voor elk gebouw
  • Je draagt bij aan een duurzamere wereld

Nieuwsgierig naar nog meer voordelen? Lees meer over brievenbussen voor pakjes.

Wat is een pakketbrievenbus?

Een pakketbrievenbus is een systeem waarmee pakjes bij je thuis terechtkomen. De bezorger kan pakketten op een veilige en vlotte manier in je eigen brievenbus achterlaten. Bij een pakketbrievenbus krijg je, afhankelijk van de grootte van het pak, de mogelijkheid om meerdere pakjes per dag te laten leveren zonder dat je steeds thuis moet zijn. Krijg je vaak grote pakketten? Kies dan voor een groter formaat waar alles altijd in zal passen.

Let wel: bij brievenbussen met een drukknop is het niet mogelijk om meerdere pakketten te ontvangen aangezien de brievenbus vergrendeld wordt na 1 pakje.
 

Voor wie?

Pakketbrievenbussen kunnen zowel voor particulieren als bedrijven een aanwinst zijn. Wanneer de klant niet thuis is, kan een dergelijke brievenbus een oplossing bieden voor de postbode. Particulieren hoeven dus niet langer hun dagschema te regelen op basis van de levertijd van een bepaalde bestelling.

Daarnaast kunnen ook aannemers en bedrijven investeren in een pakketbrievenbus. Ze kunnen namelijk hun bestelde goederen laten leveren in een geautomatiseerde brievenbus aan de ingang van de firma. De pakketbrievenbussen van eSafe kunnen ook gepersonaliseerd worden zodat je meteen een opvallende eyecatcher hebt voor passanten.

De pakjesbus is een ideale oplossing voor jong én oud. Kies voor een pakketbrievenbus met smartphone-verbinding of houd het simpel zonder wifi-verbinding. De verschillende pakketbrievenbussen zijn volledig beveiligd, hebben een strak design en zijn gebruiksvriendelijk.
 

Hoe ziet een pakketbrievenbus er uit? 

De pakketbrievenbus bestaat in verschillende formaten en kleuren. Van XL-formaat tot een kleiner alternatief voor pakketjes met geringere omvang. Je kan ook kiezen voor een vrijstaande pakketbrievenbus of een brievenbus die aan een poort of muur bevestigd kan worden. 

Er bestaan ondertussen pakketbrievenbussen in verschillende materialen: natuursteen, gegalvaniseerd staal, antraciet, … Bij eSafe kiezen we resoluut voor roestvrij aluminium. Dit zorgt voor een strak, tijdloos design dat wind en weer goed zal doorstaan. Daarnaast kan je de brievenbus personaliseren met een huisnummer of kiezen voor een coating in één van de RAL-kleuren.

Sluitsystemen voor jouw pakketbrievenbus

Verder kunnen de sluitsystemen verschillen per model:
 

Valklep

De eerste optie is een pakketbus met valklep. Hierbij valt het pakket naar beneden en is het onderste deel van de brievenbus afgesloten zodat externen niet aan het pakje kunnen. Wanneer de pakketbezorger de afleverklep sluit, zal ook het pakket volledig achter een valse bodem terecht komen. De eigenaar haalt de levering nadien uit de bus met behulp van een sleutel. Bovendien is er voldoende plaats voor meerdere pakketten.
 

Digitaal cijferslot

Een tweede optie is een pakketbrievenbus met een toegangscode. De bezorger opent het deurtje via de op voorhand verkregen toegangscode. Die code kan je gemakkelijk meegeven bij je bestelling wanneer je je adres invult. Met deze methode kan je ook gemakkelijk een pakket retourneren. De postbode kan namelijk met de code ook pakjes die klaarliggen meenemen naar het postkantoor.
 

Drukknop

Heb je al een brievenbus en zoek je een budgetvriendelijke optie om pakjes te ontvangen? Dan kan je kiezen voor een pushbox met drukknop. Je ontgrendelt het deurtje van de Pushbox. Als de pakketbezorger dan toekomt met het pakje, kan het meteen in de brievenbus en moet de postbode enkel nog op de drukknop klikken. Op die manier zit je pakje volledig veilig tot je de pushbox weer ontgrendelt.
 

Connect-functionaliteit

We zitten natuurlijk in de 21ste eeuw en ook onze brievenbussen worden slimmer! Kies voor een pakketbrievenbus met connect-functionaliteit en open jouw pakketbrievenbus vanop afstand met de Bticino-app. Met een Fenix Connect combineer je een videofoon met een gewone brievenbus en een pakketbrievenbus.

Veiligheid

Voor mensen die op reis zijn kan een pakjesbrievenbus een meerwaarde bieden om inbrekers te weren: je brievenbus zal namelijk nooit meer uitpuilen van de post. Mogelijke inbrekers zullen dus niet merken dat je voor langere tijd weg bent.

Kortom, de pakketbrievenbus biedt tal van mogelijkheden om je waardevolle bestelling een veilige plaats te bieden wanneer je niet thuis bent. Een pakjesbrievenbus is een welgekomen oplossing voor iedereen: van een innovatief bedrijf tot jonge én oudere particulieren in een appartementsgebouw of een vrijstaande woning. Het is een veilige, afgesloten en bovendien discrete manier om jouw bestelling tot bij je thuis te krijgen.
 

Een eSafe-pakketbrievenbus voor jouw gebouw

Of je nu een particulier bent met een eigen woning, een aannemer met een bouwproject of een bedrijfsleider, eSafe heeft een oplossing op maat voor elk type klant en elk type gebouw.
 

Woningen

Ben je het beu om je pakjes telkens te moeten afhalen op een postkantoor? Neem dan een kijkje bij de verschillende eSafe-producten voor woningen. Jij kiest zelf wat je nodig hebt en personaliseert je brievenbus naar jouw wensen:

  • vrijstaand, inbouw of opbouw
  • klein of groot
  • elektrisch/digitaal cijferslot of valklep
  • connect-functionaliteit of niet
  • kies uit verschillende RAL-kleuren

Neem een kijkje bij onze producten. Heb je een vraag over een bepaalde pakketbrievenbus? Aarzel ons niet te contacteren!
 

Appartementen

Ligt de inkomhal van je appartementsgebouw soms vol pakjes? Geraakt er al eens iemand een pakje kwijt omdat ze niet veilig bewaard kunnen worden? Kies dan voor een modulaire pakketbrievenbus van eSafe. Met de eSafe Wall beslis je zelf hoeveel brievenbussen en pakketvakken je nodig hebt. Bij nieuwbouwprojecten kan je ook meteen een videofoon integreren.
 

Bedrijven

Het gebeurt wel vaker dat werknemers pakjes op hun werk laten leveren om zeker te zijn dat ze niets missen. Of je laat belangrijke onderdelen leveren die je liefst veilig bewaard tot ze gebruikt kunnen worden. Ook voor bedrijven heeft eSafe tal van opties, zowel binnen als buiten. Door het modulaire karakter en de mogelijkheid om je pakketbrievenbus te personaliseren, zorg je voor een mooie eyecatcher buiten of binnen je gebouw.
 

Maakt elke vervoerder gebruik van pakketbrievenbussen?

Ben je bang dat niet elke bezorger zal weten wat te doen? Geen zorgen! De eSafe-pakketbrievenbussen geven de juiste instructies. Met een stickertje aan de binnenklep weet de bezorger meteen wat te doen. Hierop staat namelijk een korte uitleg. Bij een cijferslot zorg je ervoor dat je de vaste code ingeeft tijdens je bestelling wanneer je je adres moet invullen.

Prijs:
Materiaal:
Beveiliging:
Postwetgeving gekeurd:
Pakketvolume:
Beschikbare kleuren:
 
Dropbox Small
Dropbox Small
€ 895,00 incl. BTW
Roestvrij aluminium
Valklep
Medium
 
 
 
+2000 andere

Indien je jouw RAL kleur hier niet terugvindt, kan je de RAL code doorgeven en lakken we de pakketbrievenbus in het gewenste kleur.

Fenix Front
Fenix Front
€ 1793,00 incl. BTW
Roestvrij aluminium
Digitaal cijferslot
Large
 
 
 
+2000 andere

Indien je jouw RAL kleur hier niet terugvindt, kan je de RAL code doorgeven en lakken we de pakketbrievenbus in het gewenste kleur.

pakketbrievenbus Fenix Connect Bticino
Fenix Connect Bticino
€ 4105,00 incl. BTW
Roestvrij aluminium
Elektrisch slot
Medium
 
 
 
+2000 andere

Indien je jouw RAL kleur hier niet terugvindt, kan je de RAL code doorgeven en lakken we de pakketbrievenbus in het gewenste kleur.

next prev

eSafe: de beste pakketbrievenbussen voor jouw gebouw

Wil je niet meer een hele dag voor je raam wachten op een pakje? Kies dan voor een pakketbrievenbus van eSafe! Met een strak design, uitstekende veiligheid en geweldige klantenservice zorgt eSafe ervoor dat je nooit meer een pakketje mist.

Geïnteresseerd in de verschillende opties? Bekijk de producten op onze website of contacteer ons met al je vragen.

Door te versturen gaat u akkoord met de privacy voorwaarden.